ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Друга посета представника јужнокорејске компаније "Kyungshin" општини Врбас

Редакција ТВ Бачка | 26. novembar 2019. | 17:21 | Привреда

Друга посета представника јужнокорејске компаније "Kyungshin" општини Врбас

Jужнокорејскa компанијa "Kyungshin" планира у Србији изградњу фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију уз инвестирање 24 милиона евра и упошљавање 1.000 радника. Представници ове компаније стога су поново посетили општину Врбас. Поред власника фирме и његових сарадника, у посети су били и представници Амбасаде Јужне Кореје, Корејске агенције за промоцију трговине и инвестиција, као и представници Развојне агенције Србије - РАС.

"Радује нас друга посета менаџмента Kyungshinа. У другом кругу разговора отишли смо корак даље и дали прецизнију анализу услова за пословање. Њихова анализа и истраживање тржишта су веома прецизно осмишљени и већ сада је договорен следећи састанак са заинтересованим инвеститором, а за тај пут ћемо припремити анализу незапосленог становништва, по годинама, броју, полу и занимању, како би видели који је то опсег из ког могу тражити кандидате за посао. Ту очекујемо подршку Националне службе за запошљавање, а затим следи и обилазак локација на којој би се могла градити фабрика. Биће потребно детаљно говорити о инфраструктури, плановима за путеве, струји, гасу", оценио је Милан Глушац, председник општине Врбас истичући да верује да је локална самоуправа успешно одговрила на њихове захтеве.

На молбу гостију из Јужне Кореје, била је организована и посета Индустрији меса "Carnex" јер су гости желели да се упознају са радом једне велике врбаске компаније и разговарају о условима пословања у општини Врбас.

Ostale vesti iz ove kategorije