ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Хор врбаске ОШ „20. октобар“ ниже наступе и успехе

Редакција ТВ Бачка | 4. februar 2020. | 16:44 | Друштво

Хор врбаске ОШ „20. октобар“ ниже наступе и успехе

Један од најмасовнијих, ако не и најмасовнији, школски хор у општини Врбас делује у Основној школи „20 октобар“. У њему су заступљени ученици виших разреда ове осмолетке који се за годину дана постојања хора могу похвалити низом наступа и признања. Интересовање за чланство у овом хору, који и даље наставља да се увећава, јавило се од када је руковођење ансамблом преузела наставница музичке културе Тамара Вуксановић. Она је заслужна не само за бројност хора већ и за богат репертоар и учешће на различитим манифестацијама.

Уз музички, овде се увежбава и сценски наступ којим употпуњују своје тачке и чине наступе ефектнијим. Овакав приступ очигледно је привукао највећи број младих и задржао их да остану предани хорском раду. Учионице у којима се спремају су већ постале помало скучене и тесне, с обзиром на бројност чланова. Зато неке од проба одржавају у фискултурној сали и холу школе, а када је лепо време у школском дворишту. Са хорских проба ретко се одсуствује.

До неког следећег наступа који ће забележити телевизијске камере, остављамо хор Основне школе „20. октобар“ да посвећено увежбава свој репертоар. Остављамо их да служе на понос своје школе и да је кроз бројне приредбе промовишу и достојно представљају. Очигледно да правилно усмерење и мотивација доприносе да се пробуди занимање младих за поједине предмете, као што је овога пута случај са музичком културом.

Ostale vesti iz ove kategorije