ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Развојни фонд Војводине и ЛАГ „Срце Бачке“ презентовани у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 6. februar 2020. | 18:35 | Привреда

Развојни фонд Војводине и ЛАГ „Срце Бачке“ презентовани у Врбасу

У организацији Локалне акционе групе „Срце Бачке“ у сали за седнице Скупштине општине Врбас представници јавног и цивилног сектора, као и пољопривредници имали су прилику да се упознају са радом ове организације. Основана у Кули, она сада покрива подручје две општине централне Бачке, Врбаса и Куле које заузимају површину од скоро 900 километара квадратних и на којима живи 85.000 становника.

Подручја деловања Локалне акционе групе су инфраструктзра, друштвена одговорност и активизам, образовање, наука, истраживање, и међународна срадња. Уз то, једна од примарних задатака им је агро-економија. Управо тим поводом, представници Развојног фонда Аутономне покрајине Војводине презентовали су у Врбасу 13 кредитних линија које су на располагању правним и физичким лицима. Презентацији су присуствовали и представници месних заједница са којима Локална акциона група „Срце Бачке“ посебно планира да развија сарадњу.

На састанку је још истакнуто да организација цивилног друштва, какве су локалне акционе групе, данас у Европи има више од 3.000. Оне доприносе развоју локалних средина највише кроз умрежавање појединаца и удружења и писање и кандидовање пројеката.

Ostale vesti iz ove kategorije