ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Инфраструктурно опремање пословне зоне у Блоку 100 приводи се крају

Редакција ТВ Бачка | 8. april 2020. | 12:06 | Привреда

Инфраструктурно опремање пословне зоне у Блоку 100 приводи се крају

У склопу пројекта под називом "Инфраструктурно опремањe Блока 100 и Блока 44 у Врбасу“ тренутно се изводе раодови на обе локације. Блок 100 или Пословна зона Исток налази се на излазу из Врбаса према Бачком Добром Пољу и инфраструктурно се опрема за страног инвеститора који ће у непосредној близини градити производни погон. Радови обухватају израду саобраћајнице, паркинг места, пешачке и бициклистичке стазе и пратећу инфраструктуру. Изводи их фирма „Екстра Ауто“ Врбас.

Финанисијер радова је Влада Аутономне покрајине Војводина, односно  Управа за капитална улагања из чијих фондова се улаже у пројекте који за циљ имају довођење страних инвестиција у локалне самоуправе у покрајини. Иако је у Републици Србији проглашено ванредно стање, препорука је да се све започете и планиране инвестиције реализују.

Објекат италијанских инвеститора, који ће задовољавати највише стандарде енергетске ефикасности представљен је почетком године и у Влади Војводине. Иако се актуелни грађевински радови на опремању пословне зоне Исток, реализују за гринфилд инвестицију  познате компаније, они отварају могућност да се за привредне активности искористе и суседне локације и тиме употпуни ова пословна зона.

Ostale vesti iz ove kategorije