ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Министарка Михајловић обишла радове на рехабилитацији пута Врбас-Кула

Редакција ТВ Бачка | 13. maj 2020. | 12:54 | Привреда

Министарка Михајловић обишла радове на рехабилитацији пута Врбас-Кула

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, професор доктор Зорана Михајловић, обишла је са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком и председницима општина Kула и Врбас, Дамјаном Миљанићем и Миланом Глушцем, радове на рехабилитацији државног пута Kула-Врбас. Она је том приликом истакла да обилазак свих градилишта на којима се као инвеститор јавља Република Србија, има за циљ да се настави интензитет извођења радова јер су у питању капиталне инвестиције.

Директор „Путева Србије“ подсетио је на пројекте који се реализију када је у питању путна привреда, као и на њихову вредност. Председници општина Врбас и Кула назначили су да овај пут није значајан само за две локалне самоуправе, већ и за два округа, за југ и запад Бачке. Посебно за бржи транспорт и привлачење инвестиција.

Пројекат појачаног одржавања деонице државног пута између Врбаса и Куле у дужини од 10 километара подразумева проширење пута, изградњу бициклистичких стаза и нову расвету. Предвиђени рок за завршетак радова је новембар ове године, а радови ће се обављати без обуставе саобраћаја.

Ostale vesti iz ove kategorije