ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила општину Кула

Редакција ТВ Бачка | 29. jul 2021. | 16:09 | Привреда

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила општину Кула

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је предузеће Сигма из Куле, односно производни погон ове компаније лоциран у Црвенки. Компанија Сигма бави се производњом средстава за дезинфекцију а то је посебно од важности у условима пандемије коронавируса, будући да је ова фирма значајан произвођач натријум хипохлорита. Министарку су дочекали председник општине Кула са сарадницима, као и власник компаније Сигма која је набавила нову опрему из програма подршке Министарства привреде за мала и средња предузећа. 

Председник општине Кула нагласио је да су овој локалној самоуправи битни нови инвеститори, али да је једнако важно и обезбедити боље услове за пословање онима који већ послују.

Само у овој години Министарство привреде бесповратно ће доделити средства у износу од 2 милијарде динара као програм подршке привредницима. Три четвтрине тих средстава у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и намењено је за набавку опреме, а остатак за три друга програма. То су развојни пројекти, стартап програми за покретање бизниса и програми подршке женама и младима. 

Ostale vesti iz ove kategorije