ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Министар Недимовић обишао породична газдинства у Севернобачком округу

Редакција ТВ Бачка | 2. jul 2019. | 15:16 | Пољопривреда

Министар Недимовић обишао породична газдинства у Севернобачком округу

Министар пољопривреде, шумарства и водоприведе Бранислав Недимовић заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вуком Радојевићем обишао је пољопривредно газдинство породице Синеш у Бикову, у општини Суботица.

Након ове посете, обилазак пољопривредницима у Севернобачком округу, настављен је посетом породичног газдинства брачног пара Мила и Драгане Љутица у Ловћенцу, у општини Мали Иђош, које у оквиру свог газдинства поседује фарму пилића.

Секретар Радојевић је приликом боравка  у Бикову, и обиласка фарме свиња у власништву Саше Синеша, којем је присуствовао и градоначелник Суботице Богдан Лабан, истакао да су ове заједничке посете, пољопривредним газдинставима широм Војводине, већ постале пракса, и да је ово још једна прилика да се чују запажања и сугестије домаћих пољопривредника.

На својој фарми свиња, породица Сенеш има око 2.300 свиња и обрађују око 160 јутара земље, која је углавном државна а као сточари добили су је по праву пречега. То им је помогло јер раније нису могли доћи до закупа државног земљишта.

Пољопривредници са овог поднебља истакли су да тежак рад није проблем, већ стална неизвесност на тржишту и осцилације у цени.

Радојевић је рекао да ће све оно што се на терену  уочи, као предност за унапређивање агробизниса у нашој покрајини, бити узето у обзир и покушати да се угради у мере аграрне политике.

„Аграрни буџет АП Војводине је значајнији него икада. Ресорни секретаријат има значајан износ финансијских средстава намењен за субвенционисање регистрованих пољопривредних газдинстава широм Војводине. За ове три године је преко 7,5 милијарди директно субвенционисано нашим пољопривредним газдинствима. Када се ради о сточарским фармама, преко 230 милиона динара смо издвојили за ово кратко време и на тај начин их опремили, учинили их ефикаснијими рентабилнијим, и свакако конкурентнијим на тржишту“, истакао је др Радојевић.

Ресорни секретар је указао да је, за ове три године, и на делу показано чврсто опредељење Покрајинске владе да се обезбеди довољно финансијских средстава за потребе војвођанских пољопривредника. Стога је позвао  пољопривреднике Севернобачког округа да активно прате конкурсе ресорног секреатаријата  и искористе шансу да унапреде своје пословање.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић је рекао да је најважнија ствар у сточарству  да људи имају земљу  за своје фарме.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije