ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Продајна изложба модела Ђуре Ђукића за помоћ Змајевчанки Данијели Бабић

Редакција ТВ Бачка | 11. jul 2019. | 16:22 | Друштво

Продајна изложба модела Ђуре Ђукића за помоћ Змајевчанки Данијели Бабић

У просторијама Месне заједнице Змајево отворена је хуманитарна продајна изложба дрвених модела и макета, моделара Ђуре Ђукића. Сав прикупљени новац од продаје модела намењен је лечењу суграђанке Данијеле Бабић која је после страшне саобраћајне несреће остала непокретна. Знајући њену причу, као и храброст и мотивисаност којом се бори да поново стане на своје ноге, Ђукић jе решио да јој у томе несебчно помогне.

Од када је Данијела имала несрећу и остала непокретна, многи у Змајеву и околини прикључили су се акцијама за прикупљање помоћи. Недавно је на Змајевачком културном лету сакупљено више од 230.000 динара за помоћ њеном лечењу и рехабилитацији. Више од износа средстава, Данијелу задивљује спремност средине да јој се нађе у невољи која ју је снашла.

Ђуро Ђукић је иначе полицајац у пензији и користи старе материјале како би правио разне моделе. Ово је први пут да продаје своје рукотворине из жеље да помогне суграђанки. До сада их је, како каже, искључиво поклањао. Међу више од стотину Ђукићевих макета, изложених у просторијама Месне заједнице Змајево, већ има и оних које су нашле пут до нових власника, а врло је вероватно да ће током три дана продајне изложбе велика већина бити продата, чиме ће Змајевчани још једном потврдити хуманост и спремност да помогну својој суграђанки.

Ostale vesti iz ove kategorije