ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

У току радови на рехабилитацији пута Врбас - Србобран

Редакција ТВ Бачка | 6. avgust 2019. | 15:15 | Привреда

У току радови на рехабилитацији пута Врбас - Србобран

У склопу пројекта Појачаног одржавања државног пута Првог Б реда број 15, између насељених места Србобран и Врбас, изводе се радови на проширењу и пресвлачењу новом асфалтном подлогом целокупне саобраћајнице у дужини од 9,5 киломатара. На основу дозвола издатих од стране Министарства грађевинарства и инфрастуктуре Републике Србије, инвеститор радова је Јавно предузеће „Путеви Србије“. Радове изводе Конзорцијум „Војпут“ из Суботице и „Југокоп–Подриње“ из Шапца. Започети су крајем маја, а рок за њихов завршетак је 10 месеци. По завршетку земљаних радова, радови на самој коловозној конструкцији укључиће израду доњег и горњег носећег слоја, израду хабајућег слоја од асфалт бетона са битуменом, као и цементом стабилизованог носећег слоја поступком хладног рециклирања на лицу места.

Наша екипа забележила је радове на проширењу коловоза из правца Србобрана непосрдно пре улаза у Врбас код Градске депоније. Док трају радови на проширењу, саобраћај се одвија у једној коловозној траци. Возила се наизменично пропуштају, а постављена је одговарајућа семафорска сигнализација. Учесницима у саобраћају препоручује се додатни опрез на овом путном правцу, посебно у време када је услед обављања пољопривредних радова присутан већи број машина и возила пољоприврдне механизације. Пут између Србобрана и Врбаса, чија реконструкција је у току, веома је фреквентан јер представља најкраћу везу са ауто-путем Е-75. По завршетку радова, квалитет саобраћајнице и безбедност саобраћаја на овој деоници биће знатно повећани.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije