ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Најповољније снабдевање сезонским воћем и поврћем и даље са пијачних тезги

Редакција ТВ Бачка | 7. avgust 2019. | 16:20 | Друштво

Најповољније снабдевање сезонским воћем и поврћем и даље са пијачних тезги

Последњих дана цене воћа и поврћа на пијацама прилично варирају на шта највише утиче понуда која је далеко већа од потражње. Топло време утицало је и на мањи број купаца, а и они који су се по високим температурама кретали између тезги, трудили су се да постигну равнотежу између цене и квалитата будући да је велика разлика у квалитету намирница које су у понуди.

Важно је истаћи да смо забележили знатан пад цена. То се посебно односи на парадајиз који је прошле седмице продаван по ценама од 110 до 150 динара. Сада се цене овог производа крећу у распону од 80 до 100 динара за килограм. За килограм кромпира или лука потребно је издвојити око 50, а за краставце од  50 до 100 динара. Тиквице су коштале од 40 до 60 динара за килограм. Ниже су и цене лубеница и диња. Килограм лубеница кретао се од 20 до 25 динара, док је за исту количину диња требало издвојити од 40 до 50 динара. Шљиве су коштале од 40 до 60, а брескеве од 30 до 50 динара за килограм. За кукуруз, који се ове седмице налазио у кесама и корпама већине пијачних купаца, било је потребно издвојити од 15 до 20 динара по клипу.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije