ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Народну странку у Суботици напустило више чланова

Редакција ТВ Бачка | 28. avgust 2019. | 16:58 | Политика

Народну странку у Суботици напустило више чланова

Више од 15 чланова Народне странке у Суботици напустило је ту партију, међу којима и Ибоља Фаркаш, која је данас и пренела новинарима ту информацију и најавила формирање групе грађана "Стварно суботички", преноси Тањуг.

Фаркаш се, каже, међу првима учланила у странку Вука Јеремића јер је желела да допринесе борби за унапређење живота грађана, а испоставило се, наводи, да су "сви радили за финансијски бољитак неколико људи".

Она тврди да је узак круг људи приватизовао суботичко повереништво "у договору са функционером Народне странке Бориславом Новаковићем и председником Вуком Јеремићем".

"Оптерећујуће је да се у више случајева међународних афера појављује Вук Јеремић. Испитивање тих афера превазилази наше размере, али ми као грађани који су чистог образа ушли у политику не желимо да будемо део таквих малверзација", рекла је Фаркаш на конференцији за новинаре.

Она је додала да је Јеремић за првог човека Народне странке у Суботици поставио Владимира Половину, за кога тврди да је "пљачкао и претио” и против кога је, каже, поднето неколико прекршајних и кривичних пријава.

“Ту има доста нејасних ствари и послова и ми не желимо да будемо део тога”, рекла је Фаркаш и додала да није ни слутила да ће се њихова политичка борба свести на борбу за личне амбиције Половине.

“Не желимо да будемо део приче која ће наше искрене мотиве бављења политиком бацити у други план, а истурити људе који имају криминалну прошлост и велике фрустрације”, рекла је Фаркаш. 

Према њеним речима, странку су напустили скоро сви "пионири" Народне странке у Суботици. Она је напоменула да су поједини из одбора Народне странке измишљали и прице о деци политичких противника да би дошли до циља.Бивша чланица Народне странке тврди да је у суботичком одбору те партије остало свега седам, осам људи.За сада, како је рекла, група грађана чије је формирање најавила, не планира сарадњу са неком политичком странком.

Извор: Тањуг

Ostale vesti iz ove kategorije