ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Дан поља јесењих култура у организацији Пољопривредне стручне службе Врбас

Редакција ТВ Бачка | 28. avgust 2019. | 17:08 | Пољопривреда

Дан поља јесењих култура у организацији Пољопривредне стручне службе Врбас

На огледној парцели Пољопривредне стручне службе Врбас, која се налази недалеко од Змајева, одржан је Дан поља јесењих култура. Саветодавци и агрономи ове службе окупили су пољопривредне произвођаче, представнике компанија које се баве производњом семена и хибрида, као и представнике науке и струке како би сумирали резултате актуелне ратарске сезоне и планове за наредну.

Представници Покрајинске владе, односно надлежног Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду, такође су на терену разговарали о мерама аграрне политике и препорукама за регистроване пољопривредне произвођаче. У том контексту, важна је и сарадња коју Секратаријат остварује са Пољопривредним стручним службама. Улагање у системе за наводњавање, њихову изградњу и одржавање, као и у набавку заливне опреме један је од приоритета Владе Војводине. Суша и други неповољни климатски услови остављају на усеве већ дужи низ година негативне последице, а тако је било и ове године. Поред суше и других непогода, ратарске културе на подручју које покрива Пољопривредна стручна служба у Врбасу ове године нападале су и разне болести. Према речима руководиоца Саветодавне службе, Катарине Радонић, болести нису поштеделе ни усеве под шећерном репом и кукурузом.

На више демонстрационих поља посетиоци ове манифестације упознавали су се са одликама и показатељима одређених сорти и хибрида и упоређивали их. Сусрети свих релевантних чинилаца пољопривредне производње, која је и примарна делатност у Покрајини и сировинска база домаће индустрије, још једном су показали да модерно бављење пољопривредом захтева размену искустава, усвајање савета и примену препоручених мера.

Опширнији извештај са овог догађаја можете погледати у емисији "Врбаска догађања" на ТВ Бачка.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije