ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Врбас домаћин радионице ИПА пројекта о укључивању девојчица у спортске активности

Редакција ТВ Бачка | 9. septembar 2019. | 18:52 | Спорт

Врбас домаћин радионице ИПА пројекта о укључивању девојчица у спортске активности

Радионица која окупља спортске раднике и стручњаке за рад са девојчицама основношколксог узраста, одржава се у Врбасу током два дана. Скуп је део пројекта српско-мађарске прекограничне сарадње под називом „Активне девојчице“. Замишљен је тако да девојчицама од 7 до 15 година омогући бољу обавештеност и веће могућнисти да се активно баве спортом и рекреацијом. Учеснике радионице, наставнике физичког васпитања, тренере локалних спортских клубова и друге спортске стручњаке из 6 војвођанских општина, обишао је и пожелео им успешан рад покрјински секретар за спорт и омладину.

Према речима председника општине Врбас, општина се укључила у ову међуопштинску и прекограничну сарадњу, а сарадњу са Покрајинским секретаријатом проширила и у домену омладине.

Исходи пројекта траба да буду побољшане вештине наставника, тренера и спортских радника у основним школама, побољшани материјални услови за реализацију спортске наставе, као и развој спортских програма за девојчице, објашњава један од руководилаца на пројекту. Пројекат има буџет од 210.000 евра и предвиђено је да траје две године, а током тог периода замишљене су још бројне пројектне активности.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije