ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Врбас домаћин радионице ИПА пројекта о укључивању девојчица у спортске активности

Редакција ТВ Бачка | 9. septembar 2019. | 18:52 | Спорт

Врбас домаћин радионице ИПА пројекта о укључивању девојчица у спортске активности

Радионица која окупља спортске раднике и стручњаке за рад са девојчицама основношколксог узраста, одржава се у Врбасу током два дана. Скуп је део пројекта српско-мађарске прекограничне сарадње под називом „Активне девојчице“. Замишљен је тако да девојчицама од 7 до 15 година омогући бољу обавештеност и веће могућнисти да се активно баве спортом и рекреацијом. Учеснике радионице, наставнике физичког васпитања, тренере локалних спортских клубова и друге спортске стручњаке из 6 војвођанских општина, обишао је и пожелео им успешан рад покрјински секретар за спорт и омладину.

Према речима председника општине Врбас, општина се укључила у ову међуопштинску и прекограничну сарадњу, а сарадњу са Покрајинским секретаријатом проширила и у домену омладине.

Исходи пројекта траба да буду побољшане вештине наставника, тренера и спортских радника у основним школама, побољшани материјални услови за реализацију спортске наставе, као и развој спортских програма за девојчице, објашњава један од руководилаца на пројекту. Пројекат има буџет од 210.000 евра и предвиђено је да траје две године, а током тог периода замишљене су још бројне пројектне активности.

Ostale vesti iz ove kategorije