ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана 22. седница Скупштине општине Врбас и усвојен ребаланс буџета

Редакција ТВ Бачка | 17. septembar 2019. | 16:16 | Политика

Одржана 22. седница Скупштине општине Врбас и усвојен ребаланс буџета

У Врбасу је одржана 22. седница Скупштине општине Врбас. Укупан број тачака који се нашао пред одборницима је 13, међу којима се назначајнија тачка била  одлука о ребалансу буџета за 2019. годину. Председник општине Милан Глушац образложио је потребу за ребалансом из разлога успостављања јавно-приватног партнерства у пројекту модернизације јавне расвете и најављеног пројекта прве фазе реконструкције Опште болнице Врбас. За овај пројекат Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије издвојила око 100 милиона динара. Одлука је усвојена са 24 гласа.

У наставку седнице Скупштина општине Врбас усвојила је Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Врбас за 2019. годину, Одлуку о усвајању Пројекта јавно-приватног партнерства замене дела постојећих светиљки јавног осветљења.  Одборници су потврдили и Одлуку о скидању усева са пољопривредног земљишта у државној својини које се налази на територији општине Врбас.  Одлука о изменама и допунама Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Врбас усвојена је са циљем смањења накнада за закуп јавних површина, а посебно са циљем да се умањи накнада за заузимање јавне површине током реконструукције Евангеличке цркве у центру града.

Одборници су потом усвојили и Одлуку о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за организационе облике у систему локалне самоуправе општине Врбас за 2017. годину, Решење о давању сагласности на Посебан програм за коришћење средстава из буџета општине Врбас и Кула  Јавнокомуналном предузећу "Пречистач Врбас - Кула" Врбас за 2019. годину, Решење о давању сагласности ЈП "Врбас-гас" о статусној промени и Решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈП "Врбас гас" за 2019. годину.

Локални парламент утврдио је и престанак дужности секретара Скупштине општине Врбас Иване Крезовић, након неопозиве оставке, те постављење Јелене Ђурковић на ову дужност. На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, разрешено је имененовано неколико лица у школске и надзорне одборе. 

Ostale vesti iz ove kategorije