ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана 22. седница Скупштине општине Врбас и усвојен ребаланс буџета

Редакција ТВ Бачка | 17. septembar 2019. | 16:16 | Политика

Одржана 22. седница Скупштине општине Врбас и усвојен ребаланс буџета

У Врбасу је одржана 22. седница Скупштине општине Врбас. Укупан број тачака који се нашао пред одборницима је 13, међу којима се назначајнија тачка била  одлука о ребалансу буџета за 2019. годину. Председник општине Милан Глушац образложио је потребу за ребалансом из разлога успостављања јавно-приватног партнерства у пројекту модернизације јавне расвете и најављеног пројекта прве фазе реконструкције Опште болнице Врбас. За овај пројекат Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије издвојила око 100 милиона динара. Одлука је усвојена са 24 гласа.

У наставку седнице Скупштина општине Врбас усвојила је Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Врбас за 2019. годину, Одлуку о усвајању Пројекта јавно-приватног партнерства замене дела постојећих светиљки јавног осветљења.  Одборници су потврдили и Одлуку о скидању усева са пољопривредног земљишта у државној својини које се налази на територији општине Врбас.  Одлука о изменама и допунама Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Врбас усвојена је са циљем смањења накнада за закуп јавних површина, а посебно са циљем да се умањи накнада за заузимање јавне површине током реконструукције Евангеличке цркве у центру града.

Одборници су потом усвојили и Одлуку о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за организационе облике у систему локалне самоуправе општине Врбас за 2017. годину, Решење о давању сагласности на Посебан програм за коришћење средстава из буџета општине Врбас и Кула  Јавнокомуналном предузећу "Пречистач Врбас - Кула" Врбас за 2019. годину, Решење о давању сагласности ЈП "Врбас-гас" о статусној промени и Решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈП "Врбас гас" за 2019. годину.

Локални парламент утврдио је и престанак дужности секретара Скупштине општине Врбас Иване Крезовић, након неопозиве оставке, те постављење Јелене Ђурковић на ову дужност. На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, разрешено је имененовано неколико лица у школске и надзорне одборе. 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije