ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Ученици и наставници ОШ „Братство јединство“ у Врбасу обележили Европски дан језика

Редакција ТВ Бачка | 26. septembar 2019. | 14:25 | Друштво

Ученици и наставници ОШ „Братство јединство“ у Врбасу обележили Европски дан језика

Ученици и наставници у Основној школи „Братство јединство“ у Врбасу придружили су се обележавању Европског дана језика, датума који се прославља у 47 европских држава на иницијативу Савета Европе. Тим поводом су ученици за своје другаре приредили интерактивну приредбу која је осим знања из страних језика укључила и знања из свих осталих предмета. На почетку програма, пожелели су свима добродошлицу на два страна језика, немачком и енглеском, који се изучавају у овој школи.

Уз немачки и енглески, на приредби се могло чути како се људи поздрављају на још тридесетак светских језика. Уследиле су презентације Берлина и знаменитости других градова Савезне Републике Немачке. Након рецитација на два страна језика, представљене су немачка и енглеска кухиња и јела и обичаји по којима су оне препознатљиве у свету. Било је простора и за музику, као и за спорт кроз презентације клубова и фудбалера немачке Бундес и енглеске Премијер лиге. У креирању програма учествовало је више наставника Основне школе „Братство јединство“, међу којима, наравно, и професори језика.

Поред енглеског и немачког, уз српски, у овој школи се изучавају још русински и мађарски језик, што је укупно пет језика и представља право богатство. Савет Еврпе и увео је Дан језика ради промоције вишејезичности са идејом да подстакне учење језика без обзира на године и окружење, а тиме да подстакне и боље разумевање међу људима и народима.

Ostale vesti iz ove kategorije