ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

СББ фондација у акцији чишћења у Кули - „Не прљај. Немаш изговор!“

Редакција ТВ Бачка | 1. novembar 2019. | 17:12 | Друштво

СББ фондација у акцији чишћења у Кули - „Не прљај. Немаш изговор!“

Овогодишњи циклус друштвено одговорне кампање СББ фондације „Не прљај. Немаш изговор!“ завршен је у Кули. Ове године очишћене су локације у чак 18 градова широм Србије уз подршку градова и локалне заједнице. Еко тим СББ фондације данас је заједно са руководством и ученицима  Основне школе „Иса Бајић“ очистио Лењинову улицу и школско двориште ОШ „Иса Бајић“.

Велика ми је част што овогодишњу акцију чишћења у склопу кампање СББ фондације „Не прљај. Немаш изговор!“ завршавамо баш у нашем граду Кули и што смо показали као и предходних година да наши суграђани итекако воде рачуна и што схватају да је дужност свих грађана да се одговорно понашају према животној средини. Кампања „Не прљај, немаш изговор“ је препозната широм Србије, што показује спремност људи да своје градове учине здравим местом за живот. Циљ манифестације је да се подигне свест друштва о значају заштите животне средине и скрене пажња јавности на лоше навике бацања смећа и занемаривања простора у коме живимо. На подршци у реализацији данашње акције захвалила бих се руководству, учитељима и ученицима Основне школе „Иса Бајић“, изјавила је Радмила Шћепановић, СББ шоп менаџер.

Како је истакла Мирјана Ивић Михајловић, директор Основне школе „Иса Бајић“, школа активно ради на развијању еколошке свести код ученика јер правилан развој треба да почне од малих ногу и да траје цео живот. Наставни планови и програми школе обогаћену су конкретним садржајима који су у вези са екологијом како у нижим тако и у вишим разредима наше школе јер се трудимо да развијамо еколошку културу код наших ученика.  Посебну захвалност директорка је упутила СББ фондацији на овој кампањи и акцији јер је послата порука ученицима да и одрасли људи желе да се покрене нешто и да се уради као и  да се виде примери у реалном животу на који начин треба да се негује еколошка свест и да је развијамо код свих.

Ostale vesti iz ove kategorije