ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Основна школа „Петар Петровић Његош“ по 68. пут прославила Дан школе

Редакција ТВ Бачка | 1. novembar 2019. | 21:04 | Друштво

Основна школа „Петар Петровић Његош“ по 68. пут прославила Дан школе

Основна школа „Петар Петровић Његош“ из Врбаса прославила је Дан школе и традицију образовања дугу 68 година. Већ дуги низ година ђаци ове образовне установе заједно са својим наставницима и разредним старешинама за Дан школе приређују богат културно-уметнички програм. Присутне је, након извођења школске химне, поздравила директорка школе. На приредби је приказан и филм који су припремили полазници радионице за филм и фотографију која делује као једна од четири секције у оквиру обогаћене једносменске наставе. Овогодишњи програм истицао се разноврсношћу, а имао је за тему породицу, односно њен значај у животу и одрастању.

Један од најновијих успеха из рада Основне школе „Петар Петровић Његош“ био је и наступ школског хора на манифестацији којом је у Београду обележено 800 година акутокефалности Српске православне цркве. Било је то за наставницу музичке културe и чланове хора велико признање.

Школа је основана сада већ давне 1951. године на месту где се раније налазила Средња пољопривредна школа, а понела је име по чувеном песнику, владики и филозофу Петру Другом Петровићу Његошу. У 68 година постојања, кроз ову школу прошао је велики број ђака и наставника. Сви они допринели су угледу и раду установе баш као што су то урадили наставници и ђаци који су учествовали у овогодишњем програму.

Ostale vesti iz ove kategorije