ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Обука пливања ученика нижих разреда на затвореном базену Центра за физичку културу

Редакција ТВ Бачка | 4. novembar 2019. | 17:45 | Спорт

Обука пливања ученика нижих разреда на затвореном базену Центра за физичку културу

Обука за непливаче на затвореном базену Центра за физичку културу улази у 35. годину одржавања. Сви ђаци из врбаске општине на овај начин током протекле три и по деценије имали су могућност да уз помоћ иструктора савладају основне технике пливања. Забележили смо како се одвија један час у склопу обуке која се састоји од 15 часова и траје три недеље. Другаци Основне школе „Светозар Милетић“ из Врбаса управо су имали свој шести час на базену. Тренутно са децом раде наставници за обуку пливања Милош Ђаконов, Милоје Глушац и Владимир Секулић.

Центар за физичку културу „Драго Јововић“ обуке пливања организује у сарадњи са основним школама из општине Врбас и локалном самоуправом. Пливање је и иначе изузено важно за здрав физички развој и јачање издржљивости, а обука омогућава и да млади повећају своју спретност у води чиме доприноси њиховом осећају сигурности и укупној безбедности. Поред тога, најмлађима је ово прилика да се друже и забаве и да заволе спортове на води, што је случај и са тренутним полазницима обуке.

Из ових обука створени су и услови да уз напоран рад, неки од некадашњих непливача, постану редовни учесници на бројним државним и међународним пливачким такмичењима као чланови пливачких клубова који такође делују на базенима Центра за физичку културу. А ако се и нису прославили као спортисти, пливање им је у сваком случају помогло да ојачају своје здравље и кондицију.

Ostale vesti iz ove kategorije