ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

Више стотина грађана прегледано у Мобилној клиници „Руске хуманитарне мисије“

Редакција ТВ Бачка | 7. novembar 2019. | 17:08 | Здравство

Више стотина грађана прегледано у Мобилној клиници „Руске хуманитарне мисије“

Превентивни прегледи у Мобилној клиници „Руске хуманитарне мисије“, који су у нашој опшитини започели прошле недеље, улазе у завршну фазу. Након обиласка свих насељених места, мобилна амбуланта преселила се у градске месне заједнице, где такође изазива велико интересовање грађана. Прилику да њихово здравље преконтролише руски лекар до сада је искористило више стотина житеља свих насељених места врбаске општине. Подршку доктору из Руске Федерације пружа медицинско особље Дома здравља „Вељко Влаховић“.

У Другој месној заједници, која обухвата подручје ширег центра Врбаса, прегледи су обављени на градском тргу. Уз основне здравствене анализе и прегледе који се обављају у возилу Руске хуманитарне мисије, медицински радници обилазе и непокретне и слабопокретне особе.

Организација Руска хуманитарна мисија делује у три сегмента – здравственој заштити, помоћи угроженом становништву и образовању, па се сарадња ове организацијом и општине Врбас планира и у другим обастима. Општина Мали Иђош следећа је у којој ће се наставити рад Мобилне клинике превентивним преледима у све три месне заједнце – Малом Иђошу, Ловћенцу и Фекетићу.

Ostale vesti iz ove kategorije