ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

Aкција превентивних прегледа у Руско-српској мобилној клиници успешно спроведена

Редакција ТВ Бачка | 12. novembar 2019. | 18:07 | Здравство

Aкција превентивних прегледа у Руско-српској мобилној клиници успешно спроведена

Акција превентивних прегледа у склопу сарадње општине Врбас и Дома здравља „Вељко Влаховић“ са Руском хуманитарном мисијом, завршена је веома успешно, закључили су на конференцији за медије сви актери акције. Како су назначили, током десетак дана трајања превентивних прегледа у Руско-српској мобилној клиници прегледано је дупло више грађана него што је било планирано. Састанку у општини присуствовали су и представници Руске амбасаде.

Доктор Виктор Белински, лекар Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације са великим професионалним искуством, захвалио се српским колегама на енергији и уложеном труду да буде прегледано што више пацијената. Ову акцију као корисну за грађане, али и за размену искустава између медицинских радника окарактерисала је и доктор Јасмина Аси, директорица врбаског Дома здравља.

Иако је здравство један од главних праваца хуманитарне делатности организације Руска хуманитарна мисија, сарадња са општином Врбас биће настављена и у другим правцима. Успешно спроведена акција мобилне клинике само је разлог више да се сарадња прошири.

Ostale vesti iz ove kategorije