ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Списатељица Весна Дедић у разговору са читаоцима из Равног Села промовисала романе

Редакција ТВ Бачка | 14. novembar 2019. | 17:20 | Култура

Списатељица Весна Дедић у разговору са читаоцима из Равног Села промовисала романе

Списатељица, новинарка и водитељка Весна Дедић одржала је књижевно вече и разговор са својим читаоцима из Равног Села. У сали Светосавског дома у овом месту окупило се више десетина углавном читатељки романа ове ауторке, која је своју књижевност недавно уз велико интересовање представила и на Београдском сајму књига.

Већ њен први роман  „Заувек у срцу“ из 2001. године продат је у преко 100.000 примерака, а њој су најдражи „Не гледај преко рамена“ и Пола душе“.  Укупно их је написала 11.  Публика је препознаје и по сада већ култној емисији „Балканском улицом“ која је на Радиотелевизији Србије напунила 18 година емитовања.

Весна Дедић, како каже, највише воли да пише романе базиране на историјској тематици. То су породични романи, писани као друштвене хронике и мелодраме. Јунакиње су обичне жене са необичним судбинама које код читатељки треба да пробуде самопоуздање и изграде самопоштовање.  Књижевно вече завршено је разговором са ауторком уз незаобилазно потписивање књига. Било је то једно успешно и занимљиво вече, у организацији МЗ Равно Село, у чијем креирању су посетиоци активно учествовали.

Ostale vesti iz ove kategorije