ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Овогодишњу „Ноћ позоришта“ обележиле разноврсне представе и екологија

Редакција ТВ Бачка | 25. novembar 2019. | 18:26 | Култура

Овогодишњу „Ноћ позоришта“ обележиле разноврсне представе и екологија

Манифестација “Ноћ позоришта“ одржана је по четврти пут у Врбасу. Ова манифестација одржава се у већем броју градова Србије, а у склопу Европске ноћи позоришта. Њен овогодишњи слоган је „Ни на небу, ни на земљи“. Поред позоришних представа, укључује и радионице и изложбе, чиме су се одликовали и програми у Врбасу. У фокусу манифестације је екологија, о чему су на отварању Ноћи позоришта говорили представници локалне самоуправе и Јавног комуналног предузећа „Комуналац“.

У холу Биоскопа изложени су радови деце Предшколске установе „Бошко Буха“ настали на еколошко - едукативној радионици. Посебан програм на тему екологије су припремили чланови филмске радионице Основне школе "Петар Петровић Његош“. Ове године „Ноћ позоришта“ ставља акценат и на локална аматерска и омладинска позоришна. Врбас је и ове године угостио више позоришних трупа.

Манифестацијом „Ноћ позоришта“ указује се не укупни значај тертра у животу једне зaједнице и доприносу глумишта у очувању и развоју културе. Наглашава се колико је театар насушна људска потреба, а потенцирају се и други друштвени проблеми, као што је овога пута то била екологија.

Ostale vesti iz ove kategorije