ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана двадесет и трећа седница Скупштине општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 29. novembar 2019. | 17:28 | Политика

Одржана двадесет и трећа седница Скупштине општине Врбас

Двадесет и трећу седницу Скупштине општине Врбас отворила је расправа о јавности рада локалног парлемента између представника власти и опозиције. Према тврдњама представника одборничке групе Ослободимо Врбас – Локална алтернатива, јавност рада није постигнута због немогућности да седници присуствују грађани и поједини медији. На ово је председница парламента Марјана Мараш одговорила да седници могу и присуствују грађани у броју који не ремети рад Скупштине, као и акредитовани медији, а омогућен је и аудио пренос. На седници је био присутан и један број грђана из Равног Села који су тражили да се обрате одборницима са питањем здравствене исправности воде која им се дистрибуира у водоводној мрежи. 

Питања и захтеве Равноселаца у вези са о исправношћу воде из сеоског водовода на крају је представила Милијана Грујић, одборница Социјалистичке партије Србије из овог места. Након утврђивања Дневног реда, одборници опозиције напустили су рад локалног парламента. Међу 27 тачака о којима се расправљало нашли су се и предлози одлука о боравишној такси, о матичном подручју на територији општине Врбас и извештаји о пословању јавних предузећа. Завршен је и ликвидациони поступак Јавног предузећа за информисање пошто су се стекли услови за окончање поступка ликвидације. Најважније тачке тицале су се извештаја о извршењу буџета општине и променама у саставу Општинског већа. 

На двадесет и трећој седници Скупштине општине Врбас усвојене су измене и допуне  одлуке о организовању и спровођењу јавних расправа у поступку доношења прописа и других јавних аката, затим о оснивању Савета за безбедност, као и о обављању комуналне делатности. Усвојен је и извештај о стању безбедности саобраћаја, као и предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, те низ других тачака које је скупштинска већина усвојила једногласно.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije