ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

На седници СО Врбас усвојени ребаланс буџета за 2019. и буџет за 2020. годину

Редакција ТВ Бачка | 31. decembar 2019. | 17:35 | Политика

На седници СО Врбас усвојени ребаланс буџета за 2019. и буџет за 2020. годину

Претпоследњег дана 2019. године у Врбасу је одржана 24. седница Скупштине општине. На дневном раду биле су укупно 42 тачке, међу којима су се најважније тицале ребаланса буџета за текућу и буџета за наступајућу, 2020. годину.

Образлажући ребаланс, председник општине Врбас Милан Глушац истакао је да су повећани порески приходи од пореза на зараде, самосталне делатности и други приходи, док је у погледу буџета општине пројектованог за наредну годину навео да је буџет социјални и развојни. Ове тачке изазвале су и највише полемика, будући да је на њих опозиција поднела више од 200 амандмана. Амандмане су поднели Драган Стијеповић, одборник Социјалдемократске странке и Марио Мажар, одборник Лиге социјалдемократа Војводине. Скупштинска већина је после дужег образлагања амндмана и расправе, изгласала оба предлога.

Одборници су усвојили и одлуке о доношењу Програма уређивања грађевинског земљишта за 2020. годину, измене и допуне Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за организационе облике у систему локалне самоуправе, као и кадровски план за Општинску управу. Расправљало се и о предлогу давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини и о платама, накнадама и другим примањима изабраних и постављених лица у општинским органима. На дневном реду биле су и одлуке прибављању непокретности у јавну својину, о повећењу основног капитала Јавног предузећа „Врбас гас“, о изменама и допунама Одлуке о општинској управи.

Одборници су дали сагласност на програме пословања јавних предузећа: „Комуналац“, „Стандард“ и  „Врбас-гас“, као и на решења о расподели добити „Комуналца“ и „Стандарда“ за 2018. годину. Одобрени су и програми пословања, као и финансијски планови за 2020. годину више установа: Народне библиотеке „Данило Киш“, Културног центра,  Предшколске установе „Бошко Буха“, Геронтолошког ценра, Центра за социјални рад, Туристичке организације општине Врбас, Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду,  Апотеке „Врбас“,  Дома здравља „Вељко Влаховић“ и Центра за физичку културу „Драго Јововић“.

Уз ове, усвојени су и решење о обављању дужности у Скупштини општине Врбас и Општинском већу, а потом и давању сагласности на статуте свих осам месних заједница. Разматран је и План рада Општинског штаба за ванредне ситуације и друга решења и одлуке. 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije