ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Завршен осми по реду Меморијални турнир „Драго Јововић“ у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 24. februar 2020. | 15:54 | Спорт

Завршен осми по реду Меморијални турнир „Драго Јововић“ у Врбасу

Осми по реду Меморијални турнир „Драго Јововић“ је као и сваке године окупио у Врбасу четири квалитетне рукометне екипе. Уз домаћи „Врбас Петрол“ на паркет у хали Центра за физичку културу, који такође носи име по Драгу Јововићу, изашли су играчи Рукометног клуба „Војводина“ из Новог Сада, шабачке „Металопластике“ и „Југовића“ из Каћа. Меморијални турнир био је још једна одлична промоција рукомета који у Врбасу има дугу и успешну традицију. Уз Рукометни клуб „Врбас Петрол“, у организацију турнира уључен је Центар за физичку културу, а турнир од почетка има подршку локалне самоуправе.

Након две одигране утакмице првог дана, другог дана у борби за треће место нашли су се рукометаши Врбаса и „Југовића“. Са 31 на према 30 тријумфовали су Врбашани. И финални меч завршен је једним голом разлике,  24 на према 25 у корист “Војводине” која је надиграла „Металопластику“ и однела титулу на овом меморијалном турниру. Тренер „Војводине“, најбоље пласиране екипе, је Врбашанин Борис Ројевић. Такмичење у Врбасу било је за његов тим сјајно разигравање са клубовима који су им достојни такмаци.

Титулу најбољег играча на овогодишњем турниру понео је Немања Прибак из “Војводине”. За најбољег голмана проглашен је Милан Бомаштар који брани за екипу шабачке “Металопластике”, док је најбољи стрелац турнира Мирослав Гроздић из Рукометног клуба “Југовић” Каћ.  Организатори турнира захвалили су се свим клубовима на одзиву, на фер и коректној игри, као и на учешћу у неговању сећања на Драга Јововића.  Јововић  је остао запамћен као легенда рукомета и изван граница Врбаса. Био је репрезенативац и капитен Југославије у време када је освојила злато на Медитеранским играма 1979. године, а са реперезентацијом је играо и на Олимпијади наредне године.

Ostale vesti iz ove kategorije