ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана 11. седница Скупштине општине Врбас

Zlatko Žarić | 13. jun 2018. | 18:25 | Политика

Одржана 11. седница Скупштине општине Врбас

Након вишесатног заседања завршена је 11. седница Скупштине општине Врбас. На дневном реду разматране су 23 тачке, две више него што је било предложено приликом заказивања седнице. Председница Скупштине општине Врбас дала је своје виђене седнице и издвојила најбитније усвојене одлуке.

Већином гласова одборника усвојена је Одлука о правима на финансијску подршку породици са децом, Одлука о пружању грејних услуга за наредну грејну сезону, Одлуку о усвајању Елабората постављања монтажних и других објеката привременог карактера на јавним и другим површинама на територија општине Врбас, као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о мањим монтажним и другим објектима привременог карактера.

У наставку заседања подршку парламентарне већине добили су извештаји о раду и пословању у 2017. години Народне библиотеке „Данило Киш“, Центра за физичку културу „Драго Јововић“ са финансијским извештајем Дома Здравља „Вељко Влаховић“, затим Апотеке Врбас, Центра за социјални рад, Службе ванинституционалне социјалне заштите Геронтолошког центра, Туристичке организације општине Врбас и Правобранилаштва општине Врбас. Локални парламент усвојио је и редовне годишње финансијске извештаје и ликвидационе извештаје за 2017. годину за два предузећа у ликвидацији.

Такође усвојено је Решење о давању сагласности на Одлуку о изменама Статута Центра за физичку културу, као  Одлуку о одузимању права коришћења на непокретностима. На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, дошло је до именовања нових школских одбора у образовним установама на мандат од 4 године, што је уједно била и последња тачка дневног реда 11. седнице Скупштине општине Врбас. Такође, Славиша Божовић  именован је за заменика члана у Међуопштинску радну групу за координацију међусобне сарадње у управљању комуналним отпадом за град Нови Сад и општине Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Србобран, Темерин и Врбас, као представник општине Врбас, затим Немања Медурић изабран је за члана Савета за буџет, финансије и привреду СО Врбас, док су у Управни одбор Дома здравља "Вељко Влаховић", као представници запослених, именовани др Дарјана Перишић и Михаило Јакшић. У Надзорни одбор ДЗ "Вељко Влаховић", такође као представник запослених, именована је др Ана Варга.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije