ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Најмлађи чланови Карате клуба "Врбас" тренирање отпочели на отвореном

Редакција ТВ Бачка | 12. maj 2020. | 12:27 | Спорт

Најмлађи чланови Карате клуба "Врбас" тренирање отпочели на отвореном

Чланови Карате клуба „Врбас“, свих узрасних категорија, свакодневно одржавају тренинге у парку код Аутобуске станице у Врбасу, недалеко од просторија клуба. На овај вид рада подстакла их је забрана тренирања у затвореном простору, али како се свима допало да вежбају у природи, сигурно ће наставити са овом праксом и након што поново почну тренинзи у салама. Припремање на отвореном обављају већ пар недеља у жељи да не изгубе драгоцено време и форму.

 У Карате клубу „Врбас“ активно тренира око 200 чланова подељених у неколико група према узрасту и савладаном степену ове борилачке вештине. Често се са такмичења враћају са великим бројем медаља. Ове године многа такмичења ће изостати, али ће је зато  многи чланови Клуба, а посебно најмлађи, запамтити по тренинзима који су одржавани напољу.

Каратеом млади могу да се баве већ од четврте године живота јер он подстиче био-психо-физички развој деце. Право је задовољство видети овако одговорне и дисциплиноване малишане и радост са којом долазе, отпочињу и завршавају тренинге. Након њих зелену површину у парку испуниће старије групе врбаских каратиста. До неке наредне вести из Карате клуба „Врбас“, вероватно са неког успешног турнира, остављамо их да несметано јачају кондицију и савладавају нове вештине. 

Ostale vesti iz ove kategorije