ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Широк асортиман робе и разноврсне цене на Малој пијаци у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 13. maj 2020. | 12:50 | Пољопривреда

Широк асортиман робе и разноврсне цене на Малој пијаци у Врбасу

Током обиласка Мале пијаце у Врбасу, наишли смо на пристојну посећеност што се тиче купаца. Није знатно самњен ни број продавца који их са својим производима на дочекују крај тезгаи. На тезгама као и до сада разноврсна понуда, како у избору воћа, поврћа и осталих намирница, тако и у ценама.

Као и сваког маја апсолутни хит на пијацама када је у питању поврће био је млади кромпир за који је требало издвојити око 160 динара за килограм. Лук је коштао 30, тиквице 120 динара за килограм. Карфиол се могао наћи за 350, а броколи за око 250 динара. Парадајиз и даље држи високу цену од 130 до 160 динара за кило. Цене пасуља ишле су од 250 до 350 динара.

Велика потражња владала је и за јагодама, мада оне и даље држе прилично високу цену од 300 динанра за килограм. Килограм јабука варирао је од 30 до чак 120 динара. У понуди је и јужно воће, које икао му пролази сезона а слаби и интереосавње услед појаве сезонског воћа са нашег поднебља, и даље задржава раније цене.

Много је оних који највише воле да купују на традиционалан начин и редовни су посетиоци пијаца. Поред трговине, пијаца је и место друштвеног општења, разговора, ценкања и шале. На овај начин у непосредној комуникацији лакше је сазнати порекло производа, и тако одабрати за себе намирнице које су најквалитетније и најповољније.

Ostale vesti iz ove kategorije