ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Разнолика понуда воћа, поврћа, али и цвећа на Малој пијаци у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 20. maj 2020. | 12:39 | Пољопривреда

Разнолика понуда воћа, поврћа, али и цвећа на Малој пијаци у Врбасу

Ни захлађење које је нас је затекло на почетку треће дакаде маја, није битно утицало на смањење броја продаваца и посетилаца Мале пијаце у Врбасу. Термин посетилац пијаце адекватнији је од термина купац. Јер нису сви који се задесе на пијаци обавезно и муштерије. Има доста оних који само воле да обиђу овај простор без намере да се погађају око цене и нешто пазаре. Ипак, они који су дошли са намером да тргују, могли су наћи све неопходно и приступачно спрам кућног буџета.

И даље је апсолутни хит на пијацама када је у питању поврће био млади кромпир. За ову намирницу требало је издвојити око 150 динара за килограм, колико је коштао и краставац. Лук је коштао 30, тиквице 120 динара за килограм. Килограм парадајза имао је цену од 130 до 160 динара за кило.

Велика потражња владала је и за јагодама, које су нуђене већ по цени  од 150 динара за килограм што је значајно, али како кажу, привремено, појефтињење. Врло је шаролика понуда јабука, као и цене које се крећу  од 30 до чак 120 динара за килограм.

Разноврсну понуду врбаске мале пијаце употпуњује и богат асортиман цвећа. Према речима продаваца, цене се нису драстично мењале у односу на претходну сезону. Цвеће са пијаце украшаваће наредних месеци дворишта, баште и терасе свих оних који воле да овим биљем оплемене свој животни простор. Продавци и купци овог производа се добро међусобно познају, а честе су и размене савета око начина садње цвећа, одржавања и пресађивања. То је управо оно што пружа предност куповини на пијацама, непосредни контакт између произвођача и муштерија и што привлачи посетиоце на Малу пијацу у Врбасу.

Ostale vesti iz ove kategorije