ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Продавци и купци задовољни понудом и прометом на врбаској Малој пијаци

Редакција ТВ Бачка | 27. maj 2020. | 12:52 | Пољопривреда

Продавци и купци задовољни понудом и прометом на врбаској Малој пијаци

Да је грађанима посета пијаци обичај који не прескачу потврђује посећеност Мале пијаце у Врбасу. Краткотрајно разведравање и пауза између кишних падавина искоришћени су за шетњу између тезги, разговоре са продавцима и познаницима и набавку свежих намирница, воћа, поврћа и осталих пијачних производа. Зато смо и поразговарали са неким од бројних посетилаца.

Цене се нису битније промениле у односу на претходну седмицу. Кромпир се могао купити по цени од 80 до 130 динара, першун за 160, а тиквице од 100 до 120 динара. Цене парадајиза варирале су од 130 до 160 динара, а килограма краставаца од 130 до 150. Килограм шаргарепе стајао је од 30 до 60 динара, док је за везу младе шаргарепе требало издвојити од 80 до 100 динара. Слично је и са першуном који кошта 160 динара за кило, али се за везу младог першуна издвајало од 70 до 140 динара. Од воћа су се највише тражиле јагоде.

Понудом и прометом задовољни су, чини се, и продавци и купци. Да није тако не бисмо их редовно затицали на пијаци у све већем броју. А како сезона воћа и поврћа тек почиње да се захуктава, зелена пијаца ће наредних седмица бити све шаренија и са све богатијом понудом.

Ostale vesti iz ove kategorije