ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Рукометни камп за дечаке и девојчице свечано отворен у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 22. jun 2020. | 12:19 | Спорт

Рукометни камп за дечаке и девојчице свечано отворен у Врбасу

Врбас, који носи епитет града рукомета, доказано има и рукометни подмладак што се може захвалити и Рукометном кампу „Гуливер“ који се већ годинама одржава у Центру за физичку културу“Драго Јововић“.  У организацији Рукометног клуба „Врбас Петрол“, са више десетина дечака и девојчица наредне две недеље радиће искусни рукометни тренери.

Уз мушки, организацији кампа придружио се и Женски рукометни клуб „Врбас“. Поред дечака, основе овог спорта увежбаваће и девојчице.

Камп ужива подршку Рукометног савеза Војводине, па су и овога пута из Савеза стигле лопте за полазнике, које је уручио генерални секретар Савеза Слободан Вишекруна. Одржавање овог и сличних кампова који окупљају младе и мотивишу их да се баве спортом, интерес је и локалне заједнице.

Центар за физичку културу пружиће услове младима да и у овом циклусу рукометног кампа квалитетно развију физичке и психичке вештине важне за бављење овим спортом. Мушки и женски рукометни клубови Врбаса као суперлигаши високо су рангиарани у својим лигама, а спортски радници се надају да ће се захваљујући младим надама таква пракса наставити.

Ostale vesti iz ove kategorije