ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Општина уприличила пријем за најуспешније матуранте основних и средњих школа

Редакција ТВ Бачка | 29. jun 2020. | 12:40 | Друштво

Општина уприличила пријем за најуспешније матуранте основних и средњих школа

У великој сали општине Врбас за ученике основних и средњих школа са подручја општине који су постигли изузетне резултате у образовању и као потврду тога постали носиоци Дипломе „Вук Караџић“ и постали ђаци генерације у својим школама, организован је пријем и додела пригодних награда. Све закључене петице у ђачким књижицама и сведочанствима имало је ове године око 80 ученика.

Носиоцима Вукове дипломе којих је укупно 79,  додељене су књиге која ће им помоћи да обогате своја већ богата знања, док су ђаци генерације, њих четранестоо, награђани рачунарима путем којих ће такође долазити до знања. Локална самоуправа и приређује овакав пријем управо са поруком да знање никада не може бити на одмет.

Свим малим и великим матурантима, предстоје уписи у средње школе и на факултете. Међу онима које су награђени од стране локалне самоуптраве као најбољи готово да нема никога ко неће наставити образовање. Да се од њих успех може очекивати и у наредним циклусима школовања сведоче управо признања чији су носиоци, као и други остварени успеси.

Ostale vesti iz ove kategorije