ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Ближи се завршетак овогодишњег Рукометног кампа „Гуливер“ и сумирају се резултати

Редакција ТВ Бачка | 30. jun 2020. | 12:07 | Спорт

Ближи се завршетак овогодишњег Рукометног кампа „Гуливер“ и сумирају се резултати

Овогодишњи Рукометни камп „Гуливер“ приводи се крају. Током две недеље, деца и млади имали су прилику да раде са врхунским рукометним тренерима и да унапреде своју игру, али и да се друже са вршњацима. И организатори и полазници кампа сад већ могу да анализирају и сумирају домете овогодишњег рада. Тренери су посебно задовољни што има доста полазника који су камп у Врбасу похађали и ранијих година, а међу њима и оних који активно тренирају рукомет. Са друге стране, млади истичу да је ово прилика да тренирају рукомет и у време када клубови иначе паузирају свој рад.

Организатор Кампа „Гуливер“ је Рукометни клуб „Врбас Петрол“ уз подршку Женског рукометног клуба „Врбас“. Камп има подршку општине Врбас и Рукометног савеза Војводине и при томе ј бесплатан за све полазнике. Док су у великој сали Центра за физичку културу тренирале мушке узрасне групе, мала хала била је резервисана за рад са девојчицама. Велика већина њих је управо из Врбаса и може се са сигурношћу рећи да су оне будућност женског рукомета.

Тренери наглашавају да је оваква врста рада изузетно погодна за младе без обзира за који спорт се определе јер сваки јача њихове физичке вештине и капацитете чинећи их здравијима.  Камп „Гуливер“ за два дана затвориће своје капије за ову годину, али ће се оваква пракса наставити и догодине. Захваљујући кампу за очекивати је да се наставе и успеси врбаских рукометних клубова што ће се показати већ са почетком наредне суперлигашке сезоне.

Ostale vesti iz ove kategorije