ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Одлуке Штаба за ванредне ситуације општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 3. jul 2020. | 16:04 | Друштво

Одлуке Штаба за ванредне ситуације општине Врбас

Штаб за ванредне ситуације општине Врбас на седници одржаној 03. јула 2020. године, поводом актуелне ситуације везане за сузбијање, спречавање и гашење епидемије Ковид 19 на територији општине Врбас, донео је следеће мере:

  1. Налаже се директорима јавних предузећа, установа, организација и руководиоцима органа локалне самоуправе на територији општине Врбас да организују рад тако да се обезбеди редовно обављање делатности уз максималну примену заштитних средстава за запослене и кориснике. У затвореним просторијама обавезна је употреба заштитних маски као и употреба дезинфекционих средстава, уз поштовање прописане социјалне дистанце.
  1. До даљег, привремено се отказује одржавање свих културних и јавних манифестације на територији општине Врбас. 
  1. На територији општине Врбас спортске манифестације у затвореном простору ће се одржавати без присуства публике, а на отвореним просторима уз поштовање прописане социјалне дистанце од најмање 1,5 метар и уз употребу дезинфекционих и других заштитних средстава.
  1. У Центру за физичку културу "Драго Јововић" на базенима потребно је применити све прописане мере заштите од корона вируса, поставити дезобаријере и обезбедити да се посетиоци и запослени придржавају свих прописаних заштитних мера.
  1. Поводом актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Србији, а у циљу спречавања ширења корона вируса, на основу Обавештења Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, од 29. јуна привремено се обустављају посете корисницима у Геронтолошком центру у Врбасу.
  1. Општински штаб за ванредне ситуације ће посебно пратити рад угоститељских објеката у затвореном простору и летњим баштама. Неопходно је да власници угоститељских објеката обезбеде стриктну примену прописаних мера заштите запослених и гостију, да свакодневно дезинфикују пословни простор и обезбеде употребу дезинфекционих и других заштитних средстава.
  1. У јавном превозу /аутобусима и такси превозу/ обавезно је ношење заштитних маски, уз обавезу превозника да обезбеди дезинфекцију возила и дезинфекциона средства за кориснике услуга.
  1. Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас апелује на све грађане да поштују прописане мере заштите и препоруке и да се понашају одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу других.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас наставиће да прати развој епидемиолошке ситуације на подручју општине Врбас, реализоваће мере Владе Републике Србије и других органа и предузимаће потребне мере и активности ради сузбијања, спречавања и гашења епидемије Ковид 19 на територији општине Врбас.

Командант Штаба,

                                                                                  Милан Глушац 

 

Ostale vesti iz ove kategorije