ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Фудбал све популарнији међу девојчицама, потврђују у ОФК „Врбас“

Редакција ТВ Бачка | 7. jul 2020. | 11:42 | Спорт

Фудбал све популарнији међу девојчицама, потврђују у ОФК „Врбас“

Девојчице које предано тренирају фудбал у женској екипи Омладинског фудбалског клуба „Врбас“ потврда су да је овај спорт све популарнији и у женској популацији. Ове младе фудблерке тек неких годину дана одмеравају снаге са девојчицама из осталих тимова у оквиру Квалитетне кадетске лиге Војводине и за сада су позициониране на средини табеле. Фудбал за девојчице није спорт за који се често опредељују, али су младе Врбашанке са којима смо попричали врло сигурне у свој избор.

Рад са девојчицама одиграва се на фудбалском терену у центру Врбаса најмање три пута седмично. Према речима тренера, оне су веома дисциплиноване и показују велики напредак у савладавњу играчких техника иако су релативно нове у овом спорту.

Упоредо са девојчицама, тренирају и дечаци. Неретко се и такмиче заједно. Ривалитет међу њима не постоји, већ само жеља да се заједнички побеђује и остварују спортски успеси.

Женски фудбал прилично је популаран у многим земљама. Код нас је прва званична утакмица у којој су на фудбалски терен изашле жене одиграна у Београду 1938. године. Постоје светска и европска првенства која се одржавају уназад 40 година. Можда ће једнога дана и неке од ових девојчица заиграти на тим међународним првенствима. Упорност и рад које за сада показују, остављају нас у таквом уверењу.

Ostale vesti iz ove kategorije