ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

У врбаској КОВИД амбуланти свакодневно се тестира око 80 лица

Редакција ТВ Бачка | 16. jul 2020. | 15:12 | Здравство

У врбаској КОВИД амбуланти свакодневно се тестира око 80 лица

КОВИД амбуланту, смештену у згради врбаског Дома здравља „Вељко Влаховић“ дневно посети и до 80 пацијената са индицијама на присуство корона вируса. Последње три недеље амбуланта ради непрестано, 24 сата, и снабдевена је са довољно тестова и неопходне опреме. Лекари и остали медицински радници кажу да се број тестираних лица повећава, а они који долазе да затраже помоћ обично имају једну или више тегоба које стварају сумњу на присуство вируса.

У регионалном ковид центру, односно у врбаској општој болници, тренутно је хоспитализовано око 40 грађана заражених вирусом Ковид 19. Неки од њих су у средње тешком, па и тешком стању. Једно лице је, нажалост, преминуло услед компликација са корона вирусом што је први такав случај у општини Врбас. Штаб за ванредне ситуације прати ситуацију, а посетом Ковид амбуланти, командант Штаба је желео да изрази захвалност здравственим радницима.

Ковид амбуланта у Врбасу ради од 16. марта, а њен рад је интензивиран са погоршањем епидемиолошке слике у општини које је започело пре око две седмице. Управо зато у општини Врбас је 9. јула проглашена ванередна ситуација, а њено трајање и трајање ограничења окупљања, рада и других заштитних мера, зависиће и од тога колико се грађани придржавају и колико су одговорни.

Ostale vesti iz ove kategorije