ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Рад у вртићима одвија се уз поштовање превентивних мера

Редакција ТВ Бачка | 23. jul 2020. | 12:54 | Друштво

Рад у вртићима одвија се уз поштовање превентивних мера

Од када је 11. маја Предшколска установа „Бошко Буха“ у Врбасу поново отворила врата за малишане, рад у вртићима одвија уз поштовање превентивних мера. Тренутно су упослени сви објекти у насељним местима, док у Врбасу дежурају два од седам вртића. Уз објекат „Звездица“ у Виноградима, ради и објекат „Полетарац“ који тренутно похађа око 15-оро деце. И са предшколском децом која су у вртићу и са оном која су код куће треба разговарати о актуелној ситуацији, каже психолог врбаске Предшколске установе, Миљана Пилиповић.

Држање социјалне дистанце или ношење заштитних маски нису нешто на шта се деца могу брзо навићи. Али ако им се разлози објасне правилно и сходно њиховом узрасту, она ће то прихватити.

Од почетка пандемије, у јавности се највише говори о очувању физичког здравља, али нема много савета о очувању менталног. Важно је да родитељи пред децом не скривају своје емоције, али и да својим примером буду деци узор. Пошто млађа деца сагледавају свет на другачији начин од одраслих, битно је да се одрасли томе прилагоде. Међутим, данашња деца су веома напредна и паметна, што се никако не сме занемарити или потценити.

Ostale vesti iz ove kategorije