ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Склекови за Гиниса на теренима СУ „Јоаким Киме Виславски“

Редакција ТВ Бачка | 30. jul 2020. | 13:12 | Спорт

Склекови за Гиниса на теренима СУ „Јоаким Киме Виславски“

Врбашанин Миодраг Пековић успео је да савлада необичан спортски рекорд који га кандидује за упис у Гинисову књигу рекорда. Показао је да поседује велику физичку снагу и издржљивост и одговорио на изазов у броју урађених склекова чиме је прославио не само себе, већ и терене Спортског удружења „Јоаким Киме Виславски“, или популарни врбаски Пекам, где се спремао и вежбао. Миодрагов ментор и тренер, Вељко Вукићевић, каже да је овај подухват изискивао велику физичку, али и менталну снагу.

У питању је посебна врста спортског изазова која захтева да се уз ритам који диктира темпо песме „Bring Sally Up“ за 3 минута и тридесет секунди уради 30 склекова издржаја. Миодраг је ово успео да понови пет пута што нико пре њега није постигао. Томе су претходили месеци напорног вежбања посебно током периода забране кретања.

Овом успеху је допринела и атмосфера која влада на теренима врбаског Пекама где је недавно залагањем младих постављена нова теретана на отвореном. Тренер Вељко Вукићевић, који је и докторант на Факултету спорта и физичког вапитања, каже да је веома важно препознати таленте и способности младих што је он код Миодрага открио још док му је у средњој школи предавао предмет физичко васпитање.

Овим младим људима спорт је очигледно послужио као лек против пандемије коронавируса, али и као пут ка савладавању и померању граница сопствених могућности. Већ су позвани да свој успех презентују у Београду, а планирају и да га пријаве Гинисовој комисији и упишу у књигу рекорда.

Ostale vesti iz ove kategorije