ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

ComNetTV мрежа

Док корона дивља, у Шапцу на делу политикантство

Редакција ТВ Бачка | 3. avgust 2020. | 10:57 | ComNetTV мрежа

Док корона дивља, у Шапцу на делу политикантство

Док Србија на челу са Кризним штабом води борбу против вируса ЦОВИД 19, Небојша Зеленовић, бивши градоначелник Шапца, који упркос вољи народа не жели да напусти власт, увелико се бави политиком, тачније политикантством.

Његов једини циљ, нажалост није победа над заразом, већ победа над Српском напредном странком и то по сваку цену и на сваки начин, осим јединог легалног и легитимног-на изборима.

Ту му је народ још 21. јуна рекао да се склони са чела града, што он упорно одбија да учини. Велики простор за лажи и отворене манипулације препознао је тамо где су људи најосетљивији и где ником нормалном не пада на памет да се бави било чим, осим заштитом грађана и њиховог здравља са аспекта струке.

Видевши да му жеља за влашћу и игнорисање воље народа неће бити довољни у борби за фотељу, у помоћ је позвао доктора Зорана Радовановића. Овај, некада угледни стручњак, који се истиче непрестаним политички мотивисаним критикама на рачун Републичког Кризног штаба, недавно је рекао и да у Србију треба послати тим СЗО, који ће водити борбу против епидемије.

Занимљиво је да је и овај пут пропустио прилику да да лични допринос борби против заразе, већ се залаже за долазак страног тима. Још једном је показао склоност да добацује са стране, уместо да се сам укључи у борбу. Своје услуге Радовановић није спреман да понуди Србији, али јесте Небојши Зеленовићу, кога радо саветује. Не знамо само да ли су савети стручне или политичке природе, јер Зоран Радовановић је већ 30 година ван српског здравственог система, али је очигледно већ годинама дебело у политици.

Толико га је обузела страст критике власти да је пропустио да види и чињеницу да се републички Кризни штаб редовно консултује са СЗО и да свој рад заснива на препорукама ове организације. Наравно да свако има право на критику, али кад је она у континуитету неаргументована, обојена личним политичким ставом, онда онај ко је изриче сам губи кредибилитет и сам себе дискредитује, ма како импресивну биографију имао.

Извор: srbijadanas.com

Ostale vesti iz ove kategorije