ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

Потврђена хуманост Врбашана на првој августовској акцији добровољног давања крви

Редакција ТВ Бачка | 3. avgust 2020. | 11:50 | Здравство

Потврђена хуманост Врбашана на првој августовској акцији добровољног давања крви

У просторијама Општинске организације Црвеног крста Врбаса одржана је прва августовска акција добровољног давања крви. Прва од пет колико ће их у овом месецу бити одржано у општини Врбас. Акције се организују у складу са јавноздравственим мерама у Републици Србији и према Упутству за реализацију акција добровољног давања крви које примењују лекари и особље покрајинског Завода за трансфузију.

Наредну прилику да буду одговорни и хумани добровољни даваоци крви у Врбасу имаће већ 18. августа. Прдвиђен је послеподневни тремин од 15 до 17 часова у просторијама Црвеног крста, како би се одазвали и они даваоци који не могу да изађу са посла у преподневнимн терминима. Након тога уследиће акције у насељеним местима.

Прикупљање крви општи је друштвени интерес и оставрује се плански на нивоу целе земље у сарадњи Завода за трансфузију, Црвеног крста Србије и здравствених установа. Зато су и чести апели и кампање на грађане да се одазову акцијама на којима се прикупља ова драгоцена течност. Врбашани из акције у акцију потврђују своју хуманост.

Ostale vesti iz ove kategorije