ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Пољопривредни произвођачи задовољни пласманом робе на пијацама

Редакција ТВ Бачка | 5. avgust 2020. | 13:34 | Пољопривреда

Пољопривредни произвођачи задовољни пласманом робе на пијацама

Последњих дана и недеља на зеленим пијацама изузетно су тражени воћарски и повртарски производи, па се пољопривредни произвођачи углавном враћају са пијаца са потпуно продатом робом. Неки чак кажу да је потржња далеко већа од онога што могу да понуде будући да пласирају искучиво своју производњу. Таква ситуација бележи се и на Малој зеленој пијаци у Врбасу.  Доста шаролика била је понуда парадајиза који је продаван по ценама од 60 до 150 динара за кило.

Управо у зависности од платежне моћи, али и конкуренције, цене поврћа мењају се од пијаце до пијаце. Према врсти и квалитету, за килограм паприка требало је издвојити од 70 до 150 динара. Кромпир се за килограм могао купити од 35 до 50 динара, краставци од 60 до 90 динара. Тиквце су за комад нуђене по цени од 20 до 30 динара, а кукурз по комаду од 15 до 25 динара. Што се воћа тиче, највише су у понуди лубенице које коштају око 30, и диње које коштају око 80 динара за килограм. Грожђе је продавано за око 180 динара, а брескве од 40 до 120 динара  за килограм. Шљиве су стајле од 50 до 90, а јабуке од 50 до чак 130 динара за кило. На пијаци се могу наћи и други домаћи призводи, попут меда који је једна од најздравијих намирница.

Биће на пијаци, осим меда, и свега другог на шта су купци навикли. Неко купује мање количине, неко на џакове, увек према потребама и куповној способности, али је чињеница да су зелене пијаце места на којима ће се увек нешто наћи и где ће сваки посетилац оставити бар део кућног буџета.

Ostale vesti iz ove kategorije