ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

Врбаски добровољни даваоци крви по други пут у августу на висини задатка

Редакција ТВ Бачка | 19. avgust 2020. | 13:07 | Здравство

Врбаски добровољни даваоци крви по други пут у августу на висини задатка

Како су у летњим месецима залихе крви на минимуму, Покрајински завод за трансфузију организује додатне акције прикупљања ове течности. Таква је била и ванредна акција у Врбасу, одржана у просторијма Црвеног крста, у послеподневном термину. У период од 15 до 17 часова јавило се четрдесетак давалаца што је значајан допринос здравственом систему.

И на овој акцији било је оних који су крв дали по први пут, као и оних који су то учинили више пута, па и више десетина пута. Припадник Жандармерије, Новак Вујовић, дао је крв више од стотину пута. То је чинио у различитим околностима и ситуацијама.

До краја месеца, општина Врбас биће место одржавања још једне акције током које ће трансфузиолози обићи три насељена места. Прикупљање крви општи је друштвени интерес и оставрује се плански на нивоу целе земље у сарадњи Завода за трансфузију, Црвеног крста Србије и здравствених установа. Давање крви је безбедно и добровољно, а посебно је важно што је здраво за организам даваоца, а самом чину давања претходи здравствени преглед.

Ostale vesti iz ove kategorije