ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Улични тренинг поново има све више поклоника у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 19. avgust 2020. | 13:08 | Спорт

Улични тренинг поново има све више поклоника у Врбасу

Теретане на отвореном омогућиле су млађим и старијим рекреативцима да вежбају на отвореном, а улични тренинг, познатији као стрит-воркаут, избио је међу прве спортске дисциплине по популарности у Србији. У Врбасу је после почетног бума, тренутно мање инетресовање за улични тренинг. Ипак, група вежбача и даље одржава овај спорт, а имају и планове да својим радом промовишу и популаризују стритворкаут међу свим генерацијама.

Овај спорт је веома атрактиван што показује и пажња младих коју су вежбачи привукли чим су започели тренинг. Спорт је такође атрактиван и за припаднице нежнијег пола.

Ни пандемија није спречила ове младе људе да тренирају, а имају намеру да у Врбасу регистују спортско удружење. То би помогло да њихов рад постане још боље организован и да улични тренинг стекне још више поклоника.

Милош Граховац се бави пољопривредом и уз то студира смер безбедности на Факултету за инжењерски менаџмент у Врбасу, али постиже и да сваки дан активно тренира. Уличном тренингу довољно је посветити око пола сата дневно да би се постигли видљиви резултати за тело и опште здравље. Када постоји подршка других вежбача, као у случају ових младих Врбашана, тренирање је још забавније и лакше.

Ostale vesti iz ove kategorije