ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Усвојена Одлука о ребалансу буџета општине Врбас

Zlatko Žarić | 11. jul 2018. | 17:50 | Политика

Усвојена Одлука о ребалансу буџета општине Врбас

На 12. седници Скупштине општине Врбас, локални парламент усвојио је Одлуку о завршном рачуну буџета општине за 2017. годину, и одлуку о ребалансу буџета за 2018. годину, које су биле и две најважније тачке дневног реда.

Поред наведених усвојена је и Одлука о изменама и допунама одлуке о Програму уређивања градског грађевинског земљишта, за град Врбас и насељена места општине Врбас за 2018. годину, Одлука о јавним паркиралиштима, Одлука о прибављању непокретности у јавну својину општине Врбас, Одлука о начину, поступку и висини накнаде за успостављање права службености на непокретностима у јавној својини општине Врбас,затим Одлука о распореду, почетку и завршетку радног времена у Апотеци Врбас,

 Извештај о реализацији годишњег и финансијског плана рада за радну 2017/2018. годину и Решење о давању сагласности на Програм рада Предшколске установе "Бошко Буха", као и финансијски план за радну 2018/2019. годину и Решење о давању сагласности на одредбе члана 78. Статута ове предшколске установе. Усвојено је и Решење о давању сагласности на измене финансијског плана Културног центра Врбаса за 2018. годину.

Потребно је нагласити да је Ревизорска кућа извршила  контролу завршног рачуна општине Врбас и дала је позитивно мишљење, први пут од 2009. године од када постоји обавеза ревизије финансијских извештаја завршних рачуна буџета јединица локалне самоуправе. По речима председника општине Милана Глушца, Овакво мишљење је показатељ велике одговорности запослених у локалној самоуправи и одлучности локалне самоуправе да све своје послове обавља у складу са законским регулативама, да општина Врбас има потенцијала и да оправдава поверење грађана из године у годину реализовањем свих планова и активности, како би допринели побољшању и унапређењу сваког сегмента живота грађана. Председник општине такође је нагласио да је ово само део разлога због којих сматра да је буџетска 2017. реално планирана и као таква значајно успешнија од претходне, а нема разлога да 2018. година не буде још боља.

На предложени ребаланс буџета одборници опозиције предложили су бројне амандмане, али скупштинска већина није прихватила измене већ утврђеног предлога. 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije