ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Постављањем цеви кроз Куцуру настављена изградња цевовода Врбас-Савино Село

Редакција ТВ Бачка | 8. septembar 2020. | 14:29 | Привреда

Постављањем цеви кроз Куцуру настављена изградња цевовода Врбас-Савино Село

Постављањем водовдних цеви кроз насељено место Куцура, настављају се радови на изградњи цевовода од водозахвата у Врбасу до Савиног Села, укупне дужине око 14 километара. Цеви су већ постављене кроз већи део Куцуре и сада се изводе радови на изласку из насеља у правцу Савиног Села. Радове на изградњи транспортног цевовода изводи фирма „НС градња“ чије људство и механизација свакодневно обављају послове како би се они завршили до планираног рока од годину дана. Радови су започети половином јула ове године.

Цео пројекат реализује се захваљујући програму под називом "Помоћ водоснабдевању и канализацији у општинама средње величине у Србији". Учесници у пројекту су Немачка развојна банка (КФВ) и фирма „Сетек Инжењеринг“ у сарадњи са општином Врбас и Јавним комуналним предузећем „Комуналац“.

Укупно је предвиђена изградња два цевовода, Врбас - Куцура - Савино Село у дужини од 14 километара, као и цевовода Куцура - Змајево - Равно Село - Бачко Добро Поље, дужине 18 километара. На тај начин биће заокружена водоводна мрежа свих насеља и повезана са централним водозахватом у Врбасу одкале ће се пијаћом водом снабдевати сва домаћинства. Паралелно ће се радити и на проширењу капацитета самог водозахвата у Врбасу. Током извођења радова који се у највећој мери одвијају у близини саобраћајница, аплује се на опрез и стрпљење учесника у саобраћају.

Ostale vesti iz ove kategorije