ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Хроника

Саопштење Полицијске управе у Новом Саду

Редакција ТВ Бачка | 14. septembar 2020. | 14:02 | Хроника

Саопштење Полицијске управе у Новом Саду

Полицијска управа Нови Сад обавештава јавност да је на интернет порталу „nova.rs“ објављена апсолутна неистина да је „полиција скривала случај Контић од тужилаштва 19 дана“.

Иако у вести, коју су преписали од других медија, стоји само да је Више јавно тужилаштво тада покренуло истражни поступак, портал „nova.rs“ је објавио наслов „Полиција скривала случај Контић од тужилаштва 19 дана“. На тој нетачној тврдњи базирали су и свој нови текст под насловом „Случај Контић: Како је тужилаштво Ребића ухватило у лажи“.

Наравно, и у једном и у другом случају, реч је о потпуној лажи и очигледној обмани јавности, пошто се и из званичног одговора Вишег јавног тужилаштва види само да су они тада покренули истражни поступак, што наравно не значи и да је полиција тада обавестила тужилаштво о пребијању младића у Јеврејској улици у Новом Саду.

Истине ради, полиција је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду обавестила 24. августа, чим је добила пријаву од Клиничког центра Војводине. Наведено тужилаштво је дало налог полицији да започне прикупљање потребних обавештења поводом наведеног случаја, у складу са чим је полиција узела изјаву и од оштећеног и од више особа које су те вечери биле присутне на месту догађаја. Наравно о свему су сачињене службене белешке и упознат је поступајући тужилац.

У међувремену је од стране тужиоца преквалификовано кривично дело - из тешких телесних повреда у покушај убиства. Управо због промене кривичног дела за које се терети осумњичени, морало је доћи и до промене поступајућег тужилаштва, па је предмет пребачен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду. Зато је ово тужилаштво, у складу са новом квалификацијом кривичног дела, 12. септембра дало наредбу о спровођењу истраге.

Тешко је поверовати да је неистина која је објављена на порталу „nova.rs“ последица искључиво непознавања законских процедура, тачније шта значи обавестити тужилаштво о догађају, шта поднети кривичну пријаву и покренути истражни поступак, као и која су кривична дела у надлежности ког тужилаштва.

Очигледно је њихов циљ нарушавање угледа припадника ПУ Нови Сад који раде на расветљавању поменутог случаја.

Ostale vesti iz ove kategorije