ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Селекцији Србије највише медаља на Четвртом јуниорском купу нација у боксу

Редакција ТВ Бачка | 19. oktobar 2020. | 13:03 | Спорт

Селекцији Србије највише медаља на Четвртом јуниорском купу нација у боксу

Након четири дана борби, у Врбасу је завршен Четврти јуниорски куп нација у боксу. У хали Центра за физичку културу „Драго Јововић“ надметало се 40 боксера и боксерки из четири земље. У дану предвиђеном за финале одржано је укупно 15 мечева у категоријама до 75 килограма. Претходно су организатори уручили захвалнце организацијама и појединцима који су помогли у одржавању ове спортске манифестације. Такмичили су се младићи и девојке из Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Сједињених Америчких Држава и домаћина Србије. Домаћин турнира је Боксерски клуб „Чарнок“ из Врбаса.  

Иако су ове године учествовале свега четири репрезентације, такмичарима није недостајало воље да се надмећу и покажу свој максимум. У томе су се посебно истакли боксери из Србије. Они су освојили 11 златних, 12 сребрних и 7 бронзаних медаља. Селекција Сједињених Америчких Држава узела је  две златне медаље. Северна Македонија је освојила једну златну, две сребрне и три бронзане. Репрезентација Босне и Херцеговине понела је једно сребрно и једно бронзано одличје. У укупном скору трећа је Северна Македонија, друге Сједињене државе, а најбоље рангирана је репрезентација Србије.

Пехар за најбољу боксерку отишао је у руке Саре Ћирковић, за најбољег боксера проглашен је Растко Симић, најборбенији пар били су Урош Милошевић из Србије у дулеу са Ђованијем Јерковићем из Босне и Херцеговине. За најбољег техничара проглашен је Матеја Петровски из Србије. Најбољи страни боксер је Американац Луго Елија, a најбољи судија Бранислав Дамњановски. Иако је ове године имао пех са бројем селекција, турнир је из године у годину све боље организован.

Јуниорски куп нација у Врбасу високо је рангиран међу боксерским турнирима у домаћем и међународном боксу. Ове године одржан је уз примену епидемиолошких мера и препорука и са мање такмичара, али по мишљењеу учесника овог спортског скупа ипак је приказан квалитетан бокс, а поготово фер плеј и спортски дух што је и најважније.

Ostale vesti iz ove kategorije