ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Радови на путу од Куле до Врбаса продужени до краја јануара следеће године

Редакција ТВ Бачка | 14. decembar 2020. | 14:03 | Привреда

Радови на путу од Куле до Врбаса продужени до краја јануара следеће године

Радови на појачаном одржавању државног пута I Б реда број 15, на деоници од Куле до Врбаса, продужени су до 30. јануара 2021. године. Радови на траси у укупној дужини од 10 и по километара, подразумевају комплетну замену коловоза и проширење пута у одређеним деловима. Реконструишу се  постојеће и изграђују нове пешачко-бициклистичке стазе. Биће урађена и атмосферска канализација. Систем кишне канализације ће омогућити контролисано отицање површинских вода и њихов транспорт до постојећих одводних канала. Уз то ће бити обновљена расвета и постављена потпуно нова саобраћајна сигнализација.

Инвеститор пројекта рехабилитације магистралног пута од Врбаса до Куле су „Путеви Србије“. Радови су вредни близу пет милиона евра. Извођач је конзорцијум „Војпут-Југокоп Подриње“, а у поједине послове укључени су бројни подизвођачи. Радови су започели половином априла ове године.

У питању је саобраћајно фреквентан правац па је и асфалт на овој деоници био у веома лошем стању. Дневно на потезу који се реконструише прође и до 10.000 аутомобила. Пут је оптерећен бројним тешким возилима јер представља најбржу везу привреде Западнобачког округа са коридором 10 и остатком земље.

Велику фреквентност ове трасе могла би да ублажи изградња брзе саобраћајнице од Бачког Брега и Сомбора до Кикинде и Накова која би повезала граничне прелазе према Мађарској и Румунији. Тим поводом је недавно у Сомбору одржан састанак представника локалних самоуправакоје које се налазе на планираној траси пута са ресорним министром. За изградњу ове брзе саобраћајнице у буџету за наредну годину издвојено је 100 милиона динара, а предвиђено је да радови трају око две и по године.

Ostale vesti iz ove kategorije