ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Бушење нових бунара за стабилно снабдевање насељених места пијаћом водом

Редакција ТВ Бачка | 21. decembar 2020. | 12:37 | Привреда

Бушење нових бунара за стабилно снабдевање насељених места пијаћом водом

Становници Куцуре и Савиног Села на јесен идуће године могу очекивати стабилно снабдевање квалитетном пијаћом водом која ће им се дистрибуирати са водозахвата у Врбасу. То ће се обезедити изградњом цевовода у дужини од 14 киломатара, а други предуслов је бушење нових бунара на врбаском водозахвату које је у току. Тиме ће се, кажу из локалне самоуправе, решити проблем који годинама тишти грађане насељених места.

Укупна вредност инвестиција је 4 милиона и 200 хиљада евра. Да је то једна од највећих и најзахтевнијих инвестиција у општини подсећају и из Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ .

Када је у питањеу цевовод ка Куцури и Савином Селу, завршено је око 80 одсто радова. Паралелно са актуелним радовима, у плану је да се постројење за дистрибуцију воде у Врбасу опреми савременом технологијом.  

Готово половина од 15.000 домаћинстава налази се у пет насељених места општине Врбас. План је да се сви они у наредним годинама пијаћом водом снабдевају из Врбаса. За то ће бити потребно изградити још око 18 киломатара цевовода и проширити капацитете водозахвата.

Ostale vesti iz ove kategorije