ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Посета покрајинског секретара за спорт и омладину општини Врбас

Редакција ТВ Бачка | 24. decembar 2020. | 15:45 | Спорт

Посета покрајинског секретара за спорт и омладину општини Врбас

Унапређење спорта, кроз подршку клубовима и улагање у спортску инфраструктуру, била је главна тема посете покрајинског секретара за спорт и омладину, Данета Басте, општини Врбас. Баста се са сарадницима најпре сусрео са представницима врбаске локалне самоуправе након чега је уприличен обилазак Стадина „Шлајз“, спортског комплекса који је у последње време био место улагања финансијских средстава из Покрајине.

Укупна вредност последњих улагања у спортске садржаје стадиона „Шлајз“ је 4 милиона и 200 хиљада динара, од чега је Покрајина издвајила 80 одсто. Даља инвестирања у овај комплекс неопходна су да би се наставило са започетим пројектима.

Домаћини су гостима предочили и инфраструктурне проблеме који постоје у Центру за физичку културу „Драго Јововић“, а који такође изискују значајне финанасије.

Покрајински секретар Баста је на овој функцији тек од недавно. Сврха његове посете зато је и била да се ближе упозна са стањем спорта у општини, а затим да се у сарадњи свих нивоа власти, изнађу најодрживија и најефикаснија решења и начини њихове реализације.

Ostale vesti iz ove kategorije